šŸ“Kokneses centrā        šŸ“± Tālrunis 27576966

Padomi, lai hēlija baloni ilgāk lidotu

Temperatūra

Centieties izvairÄ«ties turēt balonus tuvu radiatoriem vai krāsnij/kamÄ«nam. Ideālā temperatÅ«ra ir 20-22 grādi. Baloni nemÄ«l kondicionierus, vasarā ārpusē tas nozÄ«mē novietoÅ”anu ēnā, jo tieÅ”os saules staros hēlijs izpleÅ”as un balons sprāgst. Ziemā tas nozÄ«mē - braucam pakaļ pēc baloniem automaŔīnā vai prasām piegādi.
Viena kliente ir eksperimentējusi, un stundu atstājusi balonu auto, kad ārā ir 0 grādu. Apgalvoja, ka viss kārtÄ«bā. Uz nakti gan nebÅ«tu prātÄ«gi atstāt. 

Bērni :)

Lai cik tas neizklausÄ«tos nereāli, ja atturēsiet savus bērnus no nemitÄ«gas skraidÄ«Å”anas pa māju ar baloniem, bÅ«s ilgāks balonu mūžs. Jo vairāk bērni spēlēsies ar baloniem, jo ātrāk tie beigs lidot. Ideālajā pasaulē baloni stāv bērniem nepieejamā vietā, un priecē visu acis nedēļām ilgi.

Putekļi

Baloniem nepatīk putekļainas telpas (var uzsprāgt no statiskās elektrības).

Mitrums un vējÅ”

Balonus nav ieteicams novietot pie atvērta loga, jo parasti ārpusē ir lielāks gaisa mitrums, nekā telpās. Liels gaisa mitrums hēlijam "nepatīk".

Tāpat arī nav vēlams, ka baloni stāv pie atvērta loga vai caurvējā (vēja plūsmā).

Duālās sajūtas pēc dalības tirdziņā

Vakardien bija mana pirmā pieredze dalÄ«bai gadatirgÅ«. Tas norisinājās Aizkrauklē, kur tika svinēti novada svētki. 

Atrasties tirgū un tirgot balonus, atklāti sakot, nekad nav bijis mans sapnis. Uzskatu, ka neesmu dzimusi pārdevēja, tirgoties man nepatīk. Esmu vairāk māksliniece. Tomēr, uzzinot, ka mani balonu draugi Rojā @dreamballoons regulāri tirgojas, nolēmu mest kaunu pie malas un pierunāju draudzeni pamēģināt patirgoties kopā.

Sākumā vēlējos pieiet sagatavoÅ”anās darbiem ļoti konceptuāli. Iztēlojos, kā jutÄ«sies apmeklētājs, ejot gar manu stendu. Vēlējos, lai sajÅ«tas bÅ«tu "oho, kas tas, kaut kas neredzēts! Hmm, Kokneses baloni?" Man nebija doma baigi kaut ko pārdot, bet vēlējos veidot atpazÄ«tamÄ«bu. Tāpēc vēlējos sagatavot vairākas reklāmas kompozÄ«cijas, kuras nebija doma pārdot. Tomēr...

Nedēļa, kad notika tirdziņŔ, bija tieŔām ļoti, ļoti saspringta. Nebija neviens brÄ«dis, kad apsēsties un gatavot kaut ko tirdziņam. Pat vienu vakaru pirms tirdziņa nekas vēl nebija sagatavots. LÄ«dz vēlam vakaram tikai pÅ«tu klientu balonus un dekorēju vienu jubileju. Bērns atradās dārziņā lÄ«dz pusdienas laikam un vēlāk abi bērni bija pie auklÄ«tes. Vakarā, midzinot bērnus, pati aizgāju ar viņiem kopā gulēt. 

Pamodos ap plkst. 1. Tad nu gan ieslēdzās stresiņŔ, sāku taisÄ«t plānotās balonu kompozÄ«cijas. Ap plkst. 2 naktÄ« no darba atbrauca vÄ«rs, kurÅ” atbalstÄ«ja mani ar sarunām lÄ«dz plkst. 3. :D Tā nu lÄ«dz plkst. 5 biju izveidojusi vairākas kompozÄ«cijas, varēju iet pagulēt uz stundiņu. Pēc stundas cēlos augŔā, modināju vÄ«ru, krāmējām auto un devos uz tirdziņu. 

Aizkrauklē satiku draudzeni, ar kuru kopā plānojām tirgoties. Tālāk devāmies uz vietu ierādÄ«Å”anu. Nebija pielnÄ«gi nekādas izpratnes, kā tas notiek. Tad nu pastāstÄ«Å”u. Galvenā organizatore, kuru varēja atpazÄ«t pēc papÄ«riem rokās un skaļās balss, staigāja kā gids ar tÅ«ristu grupu pa tirdzniecÄ«bas laukumu un ar krÄ«tu uz asfalta atzÄ«mēja katram vietu. Amizanti izskatÄ«jās, ka katrai teltij paredzētos metrus viņa izmērÄ«ja ar platiem soļiem. Tā viņa visu laiku tur soļoja un skaļi sasaucās, lÄ«dz pienāca mÅ«su vietiņa. Mana kompanjone pierunāja pārcelt mÅ«s citā vietā - tuvāk pati savām mājām. Rezultātā mums tika ierādÄ«ta vieta, kur vienā pusē tirgoja leiÅ”u apavus, bet otrā krekliņus ar pusrupjajiem nosaukiem "viss besÄ«", "atÅ”ujies" u.tt.

Tālāk mēs devāmies pēc mana auto, ar kuru piebraucām pie tirgoÅ”anās vietas un varējām izkraut visas mantas. Divatā uzslējām telti, un smuki sapucējām ar lÄ«dzpaņemtajiem karodziņiem un baloniem. Bija laba doma paņemt lÄ«dzi ļoti daudz galdiņu, jo darba virsmas tieŔām noderēja, jo centrālais - mans virtuves galds  - nebija diez ko liels. 

Sākumā cilvēku bija ļoti maz, nāca pārsvarā seniori, neviens neko nepirka. Ap plkst. 9 sāka nākt pārÄ«Å”i. Ap 10 nāca Ä£imenes ar bērniem un tad arÄ« bija pirmie pirkumi. Man ar pārinieci smieklÄ«gi Ŕķita, ka pats pirmais pirkums nebija vis baloni vai matu bantes, bet gan suliņa, kuru bijām nolikuÅ”as pārdoÅ”anā, cerot uz siltu laiku. Laiks bija ļoti auksts, kādi 10 -13 grādi. Mums to suliņu bÅ«tu vajadzējis karsēt, tad mēs pārdotu pilnÄ«gi visu. Bet kopumā suliņas tirgoÅ”anu uzskatām par veiksmes stāstu. Doma bija, ka bērni apstāsies, pirks suliņu un pie reizes skatÄ«sies, ko vēl mēs pārdodam. Vai arÄ«, ka pirks balonus un klāt baloniem - arÄ« suliņu. Tā arÄ« bija!

AtseviŔķos mirkļos bija tā, ka mana pāriniece man palÄ«dzēja tikt galā ar baloniem. Sastājās cilvēku rinda. Tas laikam tā normāli, ka nav un nav neviena, un tad pēkŔņi uzlidojums un tad atkal tukÅ”ums. Pa uzlidojuma laiku abas riktÄ«gi normāli nopelnÄ«jām. Es tirgoju balonus, viņa - matu bantes.

Tomēr... Visvairāk man nepatika tas, ka es nekādi nespēju saprast, kādā kvalitātē es tos balonus piepÅ«Å”u. Es pÅ«tu pÅ«tu, bet aukstā laika dēļ nekādi nevarēju saprast, cik tas balons ir pilns, jo tas nekad nepalika ciets, jo hēlijs uzreiz saruka. BriesmÄ«gi. Pēc dažiem pirmajiem klientiem, es katram nākamajam klientam sāku teikt, lai nekad nepērk balonus uz ielas, bet pie manis mājās, jo es nevaru garantēt kvalitāti, jo nejÅ«tu, cik daudz hēlija ir iespÅ«sts. Man ir tik žēl, ka dažiem pirmajiem klientiem es to nepaskaidroju. Tagad mocos sirdsapziņas pārmetumos, ka gan jau tie baloni, ienesot istabā, uzsprāga. ;( 

Tā nu es domāju, vai man ņemt dalÄ«bu tamlÄ«dzÄ«gos tirdziņos. TieŔām nezinu. Jo man nepatÄ«k, ka varētu tikt aptraipÄ«ts mans vārds. Saprotiet, tik daudzi cilvēki, mani klienti, nāca klāt un teica, ka manis veidotie baloni stāv jau mēnesi vai pat divus! Un man ir bail, ka nākamreiz, mani satiekot, viņi teiks: "JÅ«su tirdziņā pÅ«stais balons stāvēja 2 stundas"... Nu briesmÄ«gi! 

Tāda nu mana pirmā pieredze ar tirgoÅ”anos. Nebija jau tik slikti, naudiņu sapelnÄ«ju, braukÅ”ana atmaksājās pilnÄ«gi noteikti, bet pēc tirdziņa ļoti gribējās gulēt. Visticamākais no aukstuma, emocionālajiem pārdzÄ«vojumiem un negulētās nakts. 

Mūsu klienti pēc skaita:

1. Koknese

2. Vecbebri

3. Aizkraukle

4. Pļaviņas

5. Ērgļi

Kā ieekonomēt uz balonu kompozīciju?

Ja Tu lasi Å”o sadaļu - lieliski! Ja man kāds klients saņemtos pajautāt Å”o jautājumu, es bÅ«tu stāvā sajÅ«smā un izrādÄ«tu visu, kas Å”ajā rakstā ir minēts. Diemžēl cilvēki ikdienā kautrējas runāt par naudu un domā, ka tad viņi sveÅ”u cilvēku acÄ«s izskatÄ«sies pēc nabagiem. Savukārt, man arÄ« negribas bāzties virsÅ« ar Å”o informāciju, ja jau man speciāli nevaicā, jo kāds vēl padomās, ka es uztveru viņu kā kādu nabagu. Bet vēlme ietaupÄ«t taču ir pavisam normāla, baloni nebÅ«t nav vienÄ«gā pozÄ«cija svētkos, tāpēc skatÄ«simies, kā var ietaupÄ«t?

Pats dārgākais - hēlijs

Tāpēc - ja vari izvairÄ«ties no hēlija lietoÅ”anas - bÅ«s daudz lētāk. 

Te var noderēt bambusa kociņi, kādi man ir. Ja pildÄ«si balonus nevis ar hēliju, bet ar gaisu, kompozÄ«cija bÅ«s daudzkārt lētāka. Izveido puŔķi no 3, 5, 7 dažādiem, savstarpēji saskaņotiem baloniem. 

Vēl ir iespēja pildÄ«t balonus ar krāsām, krāsainām bumbiņām, fliteriem, spalvām. ÄŖpaÅ”i eleganti izskatās caurspÄ«dÄ«gs balons, kas piepildÄ«ts ar zelta akrila krāsu, un kurā iepÅ«sts vēl viens krāsains balons. Tā kā krāsa ir smaga, Ŕādu balonu Ä«sti nevar pildÄ«t ar hēliju. Bet ar gaisu - nereāli skaisti un lēti! Sasien balonus buÄ·etē un volā! Å eit attēlā redzams manis veidots balons. CaurspÄ«dÄ«gā balonā ir iepildÄ«ta zila un balta krāsa, kā arÄ« iepÅ«sts vēl viens zaļŔ balons. Šāds balons priecēs acis mēneÅ”iem ilgi.

Vēl ir iespēja taisÄ«t balonu virtenes. Balonu virteņu izveidoÅ”anai mājas variantā parasti izmanto caurspÄ«dÄ«gu, caurumotu lentu, kurā izkārto piepÅ«stos balonus. 

Šāda kompozÄ«cija, atkarÄ«bā no balonu kvalitātes saglabāsies lÄ«dz pat 3 mēneÅ”iem(!). Iespējams, noderēs vēl nākamajiem svētkiem. Es Ŕādas kompozÄ«cijas parasti neveidoju uz speciālās caurspÄ«dÄ«gās lentas, bet izmantoju bikÅ”u gumiju vai makŔķerauklu, tādējādi radot profesionālāku efektu. Tas ir ekonomiski izdevÄ«gs prieks un kalpos ilgi.

Nē, bet es vēlos hēlija balonus

Labi, tad iesaku neņemt folija ciparus. Folija cipars pie manis maksā 7,5ā‚¬, un tas ir tuvējā apkārtnē izdevÄ«gākais piedāvājums. Padomā, vai nevari aizstāt Å”os ciparus ar ko citu? Piemēram, ar jubilāra vārda uzlÄ«mi uz balona. BÅ«s vēl personÄ«gāk. Tagad piedāvāju arÄ« Ä«paÅ”i ekonomisko variantu - ar marÄ·ieri aprakstÄ«tu balonu. 

Ja tomēr gribas ciparus, ir iespēja neņemt lielos 86 cm ciparus, bet mazos 38 cm ciparus. Savienojumā ar 5 balonu buÄ·eti tie izskatÄ«sies gana iespaidÄ«gi, toties nebÅ«s tik dārgi.

Vēl, ja jums ir vēlme ietaupÄ«t, iesaku padomāt par tādu variantu kā aksesuāri. Lieciet man piekabināt balonu astes, piepildÄ«t tos ar spalvām, fliteriem, gliteriem, lapiņām. Prasiet uzlÄ«mēt uzrakstus, rakstÄ«t novēlējumus vai piesiet lentas. Visi aksesuāri maksā salÄ«dzinoÅ”i ļoti maz. Varat pat siet klāt paÅ”i savas lentas, smilgas, ziedus, bērzu lapas u.tt. Vai atvediet man savus materiālus, un es jums visu uztaisÄ«Å”u tā, lai ir smuki!






Piegāde

Protams, ja jāmaksā par piegādi, tas sadārdzina cenu. Padomā, vai kāds radinieks nebrauc garām Kokneses centram un nevar balonus paņemt. Izstāsti savam tētim, kāda ir mūsu adrese, parādi google maps mājas izskatu. Atradīs. Ne viens vien ir atradis. Ja domā par to, ka tētis nemācēs norēķināties, tā vispār nav problēma. Es strādāju legāli, var maksāt ar pārskaitījumu.

Iesaki kādu kompozÄ«ciju, kas ir riktÄ«gi forÅ”a, nemaksā dārgi un kura pārsteigtu saņēmēju

LÅ«gtum! Pārsteigs, bÅ«s superÄ«ga, nebÅ«s dārga. 


Baloni tagad arī Koknesē

Ko mēs mēdzam dāvināt uz dzimÅ”anas un vārda dienām? Parasti jau tā ir dāvana plus ziedi. Bet lÄ«dz ar 20% inflāciju, arÄ« Ŕīm precēm ir kāpuÅ”as cenas. Tagad ziedus zem 10 eur ir grÅ«ti nopirkt. Jauki, ja jums ir savs puÄ·u dārzs, bet, ja tomēr nav - veikalā viena pastāvējusi rozÄ«te maksā 1,70 eur, bet viena skaista roze - 2,70 eur. Un kurÅ” tad dāvina tikai vienu rozi? Cenas ziediem ir kāpuÅ”as ļoti strauji.

TurpretÄ« viens lateksa balons ar gaisu izmaksā 0,50 eur, bet ar hēliju - 1,80 eur, tomēr balons ir kaut kas neierastāks. To var skaisti personalizēt. Tam var uzlÄ«mēt jubilāra vārdu, to var izvēlēties jubilāra mīļākajās krāsās vai izvēlēties neparastu balonu, piekarināt lentes, piepildÄ«t ar maziem baloniem, izkrāsot to ar krāsām, ievietot kastē un tā tālāk. Å Ä« nozare ir strauji attÄ«stÄ«jusies, un var radoÅ”i izpausties pēc sirds patikas. Jubilārs un viņa viesi jebkurā gadÄ«jumā bÅ«s patÄ«kami pārsteigti par personalizētiem baloniem, pie kuriem jÅ«s kā dāvinātājs bÅ«siet piedomājis. 

Svētku dekorācija uz vairākiem mēneÅ”iem

Mums paÅ”iem ierasts uz svētkiem veidot balonu virtenes. Tā ir svētku kompozÄ«cija, kas dārgi nemaksā, bet priecē acis vēl mēneÅ”iem pēc ballÄ«tes. Tomēr ir mazliet jāpieÅ”aujas pie Ŕīs kompozÄ«cijas veidoÅ”anas. Kad skatos uz savām pirmajām kompozÄ«cijām un tagad veidotajām, protams, var redzēt bÅ«tisku atŔķirÄ«bu kvalitātē un estētiskajā baudÄ«jumā. 

Tā kā baloni virtenē ir pildÄ«ti ar gaisu, un gaisa molekula ir liela, balonu virtenes sirdi priecē ilgi un izdaiļo istabu. MÅ«su Ä£imenē uz svētkiem parasti pie loga novietojam galdu, pie aizkarstangas piekarinām balonu virteni, bet pēc svētkiem to pārvietojam uz bērnistabu, kur tas dzÄ«vo vēl 2-3 mēneÅ”us, kamēr lēnām izpÅ«Å”as gaiss. 

Baloni pieejami Koknesē

Hēlija baloni ir pieejami Koknesē. Nav vairs jābrauc uz Aizkraukli. Ja Tu zini, ka Tev tuvojas svētki, piesaki man savus balonus. Ja vien es esmu mājās, balonus varu uzpūst stundas laikā vai pat ātrāk. Mani var sakomunicēt visdažādākajos veidos, tai skaitā uz ielas, veikalā vai bērnu laukumiņā, kur regulāri esmu sastopama ar savām meitiņām. Nāc klāt, un runājam par baloniem. Mans mērķis ir uzburt visiem skaistus svētkus!


Vai Tev tuvojas svētki? 

Pārsteidz savus draugus, un nāc pie manis pēc baloniem!
Esmu Kokneses centrā.